top of page

Derving

Derving is een vorm van verlies uit bijvoorbeeld diefstal, breuk of producten die over datum gaan. Om dit verlies te kunnen verantwoorden, is het belangrijk dat wij hier op goede wijze mee omgaan.

​

Wij onderscheiden vijf vormen van derving:

THT: producten die de THT-datum hebben overschreden;

Breuk: verpakkingen die kapot zijn en waarvan de inhoud zichtbaar is;

Kwaliteit: producten met een kwaliteitsprobleem (zichtbare verkleuring etc);

Proeverij: producten die wij klanten hebben laten proeven;

Anders: elke andere vorm van derving, die niet in een andere categorie past.

Hoe scan je derving?

IMG_20240831_100332.jpg

Afbeelding 1. 

  1. Pak een bio-zak. Dit zijn doorzichtige zakken die op rol bij de afdelingen staan, en links bij de magazijndeur te vinden zijn;

  2. Pak een terminal;

  3. ​Zorg dat je in de terminal op de homescreen (afbeelding 1) staat. Staat hij dit niet? Dan swipe je op de onderkant van het scherm naar boven en druk je op het bolletje dat verschijnt;

  4. Klik de derving-applicatie aan (afbeelding 2);​

  5. Klik op 'scannen'(afbeelding 3);

  6. Selecteer onderin de juiste categorie (afbeelding 4), en scan het product;

  7. Stop het gescande product in de bio-zak;

  8. Klaar met scannen? Knoop de bio-zak(ken) dicht, en leg deze op een lege container of container met andere bio-zakken. Vergeet deze niet in te sealen

​

NB. Elke afdeling heeft andere procedures rondom derving, dus raadpleeg hieronder de informatie voor de afdeling waarvoor je derving scant!

IMG_20240831_112604.jpg

Afbeelding 2. 

IMG_20240831_112810.jpg

Afbeelding 3. 

IMG_20240831_112815.jpg

Afbeelding 4. 

Brood

Op brood worden alle afbakbroodjes 's avonds na sluitingstijd derving gescand en direct in een biozak gedaan. Daarnaast word al het brood (naast het THT-codeboek) gecheckt op houdbaarheid en, waar nodig, als derving weggescand. 

​

Brood gaat in een biozak, en komt op een verzamelcontainer terecht met de derving van andere afdelingen.

Kruidenierswaren

De derving van de kruidenierswaren staat naast de magazijndeur en de plastickooi in het magazijn. Producten hebben veelal een barcode en kunnen direct gescand worden als THT, breuk, kwaliteit of 'anders'.

​

Derving kan voorkomen worden door voorzichtig te vullen. Soms komen producten kapot binnen, waar wij niks aan kunnen doen. In andere gevallen laten collega's en klanten producten vallen, wat een behoorlijke kostenpost is.

Door bij risicoproducten zoals zuivelproducten en eieren FIFO te vullen, en niet te veel te bestellen, kunnen we klanten een vers product bieden en verspillen we zo min mogelijk.

AGF

Derving op de AGF-afdeling staat in het AGF magazijn, in een krat direct rechts om het hoekje. Derving scannen op deze afdeling gaat iets anders dan op andere afdelingen, omdat gewicht een rol speelt in de prijs. Producten met barcode kunnen direct gescand worden. Houd rekening met de reden voor de derving; vaak zal dit THT zijn, maar ook breuk en kwaliteit kunnen een rol spelen.

​

Voor producten met een stukprijs, scan je de barcode op het schap, vul je een aantal in en druk je op 'ok'. Sommige producten dienen te worden gewogen. Hiervoor gooi je de producten van dezelfde soort in een zak(je). Vervolgens weeg je deze zak af op de weegschaal. Daarna neem je de sticker mee en plak je deze op het dervingsformulier in het groentemagazijn.

​

Door FIFO te vullen en niet te veel te bestellen, kunnen we klanten een vers product bieden en verspillen we zo min mogelijk.

​

Kassa

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Vers en slagerij

Derving van de versafdeling en slagerij komt in een krat terecht onder de toonbank. De derving wordt dagelijks weggescand en dient vervolgens in een biozak, op aparte gesealde container teruggestuurd te worden naar het DC. 

© 2024 - Hoogvliet MGR. #HV250

bottom of page